Souqy-Jelas Sakit by eva

Friday, 11 October 2013

Sedih

Hari ni aku sedih sangat.Masa datang sekolah je Ayien happy.Tapi bila dah nak dekat balik.Terus berubah jadi sedih.Kenapa perangai kau seteruk tu?Aku ingat kau baik sebab kau selalu tolong aku.Tapi ternyata perangai kau lain daripada yang aku sangkakan.*menangis*Yang sorang perangai dia macam ni.Yang sorang lagi perangai dia macam ni.Walaupun aku dah lama kenal kau,tapi aku baru tau perangai kau seteruk tu. Mula-mula aku macam tak percaya perangai kau macam tu.Tapi Tuhan nak tunjuk perangai sebenar kau petang tadi.Sedih aku dok.Kenapa kau buat macam tu?Dulu kau selalu cerita perangai orang lain.Tapi hari ni aku pulak tahu perangai kau sebenarnya.Tolong lah kau ubah perangai kau tu sebelum orang lain tahu.Kau tu dah lah ramai orang kenal.Kalau orang tahu perangai kau.Mesti kau malu.Aku sayang kan kau.Kalau kau sayang kan aku.Ubah lah perangai kau tu.

Thursday, 10 October 2013

Kawan

Dah lama Ayien tak update blog.Sekarang Ayien happy sangat.Nak tau tak kenapa?Sebab kawan-kawan Ayien sekarang makin funny.Ada je bende yang buat dyeorang akan buat Ayien ketawa.Ayien tau ramai orang tak suka perangai kiteorang.Tapi nak buat macam mana.Dah memang ni perangai kiteorang.So dyeorang kene lah terima.Ayien nak bagitahu yang sekarang Ayien rasa Ayien dah jumpa kawan karib yang baru.Nama budak tu ialah Nursakinah Nabilah,Nurul Syafika,Alya Nur Maisarah,Nurul Fatiha dan Nik Hafieza Athirah.Yang nama dia Ayien tak mention,Ayien mintak maaf banyak-banyak.Ni Ayien bagitahu member yang paling rapat dengan Ayien especially dalam kelas.Ayien sayang sangat dekat dyeorang.Dyeorang tak tahu pun yang Ayien sayang sangat dekat dyeorang.Suatu hari nanti,Ayien harap dyeorang akan tahu yang dyeorang dah ganti tempat member yang paling rapat n member yang paling Ayien sayang dulu.Member aku yang dulu,sorry sebab aku dah tak anggap korunk bff aku.Aku tak tau kenapa aku rasa hubungan aku dengan korunk dah tak serapat dulu.Sorry sangat-sangat.Tapi aku tak akan lupa kenangan manis dan pahit masa sekolah rendah dulu.