Souqy-Jelas Sakit by eva

Thursday, 22 August 2013

Bestie

Akhirnya,dapat jugak pergi braya dengan kawan-kawan lama...BTW,Ayien sangat dekat diaorang ni...Nak tau tak kenapa?Sebab,dieorang selalu buat Ayien happy kalau Ayien tengah sedih and macam-macam lagi lah...Tapi Ayien tetap sayang kawan-kawan Ayien yang sekarang(STaND)...

Wednesday, 7 August 2013

Hari Raya

Alhamdulillah...Pejam celik,pejam celik dah masok bulan Syawal...Tak sabar rasanya nak pergi beraya dari rumah ke rumah n makan kuih-kuih raya...Ayien tak ada ramai member dekat sini...Ayien jenis tak suka berkawan dengan budak-budak kat kampung Ayien ni...Tapi sebenarnya Ayien seorang yang friendly...*kenyit mata*Ayien gurau je...Esok Ayien dah boleh balik kampung Terengganu....Rasa tak sabar yang membuak-buak....Hehehehe...Maklumlah sekarang Ayien n family Ayien dah busy sikit...Hehehe...Selamat Hari Raya lah untuk awak semua....

Happy

Bila Ayien tau je esok dah nak raye...Ayien rasa cam nak meloncat-loncat je...Tapi takkan lah Ayien nak meloncat-loncat tak tentu pasal...Petang tadi Ayien tolong mak Ayien,mak cik Ayien,ayah Ayien n pak cik Ayien kemas rumah...Well,esok kan dah raya...*kenyit mata*Penat jugak kemas rumah nenek Ayien ni...Rumah kampung katakan...Hehehe...Lepas kemas rumah,Ayien tolong ayah n pak cik Ayien buat ketupat...Pening kepala dibuatnya...*tutup muke*Dah siap buat ketupat,Ayien tolong mak cik Ayien letak beras dalam kelongsongnya...Mula-mula rasa cam susah...Tapi dah lama-lama rasa cam suka pulak...Dah siap je buat tu...Ayien tolong mak Ayien pulak masak rendang,kari n makanan rasmi kiteorang...Hehehe...Best pulak buat kerja cam tu...Dah settle je semua,Ayien ajak sepupu Ayien pergi Bazar Ramadhan...Jauh juga lah rumah nenek Ayien dengan bazar tu...Lenguh kaki kiteorang...Tapi kiteorang tak kisah...Yang lagi best bila Ayien dengan sepupu-sepupu Ayien main bunga api...Ayien rasa kalau Ayien main bunga api ni macam budak-budak...Tapi tak kan lah nak main mercun pula...Happy sangat sebab kalau dekat kampung Terengganu Ayien,nenek Ayien tak akan kasik cucu-cucu dia tolong...Ayien pon tak tau lah kenapa...Ada sorang sepupu lelaki Ayien ni handsome...*bagi Ayien*Muka dia macam abang angkat Ayien...Dia baik,kelakar n macam-macam lagi lah...Kalau seingat Ayien,dia tak pernah tegur Ayien pon sebelum ni...Hehehe...Panjangnya Ayien taip....Dah lama tak update katakan...Ayien nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua umat Islam...Jangan main mercun ea...