Souqy-Jelas Sakit by eva

Wednesday, 6 November 2013

Kawan.

Dulu kau selalu di samping aku.Tapi sekarang kau selalu di samping kawan-kawan kau yang lain.Dulu aku gembira bila kau ada.Tapi sekarang aku sedih bila kau ada.Dulu aku selalu ketawa depan kau.Tapi sekarang aku selalu menangis depan kau.Dulu bila aku cerita sesuatu dekat kau,kau layan,kau setia mendengar cerita aku.Tapi sekarang bila aku cerita sesuatu dekat kau,kau tak layan,kau dah tak setia mendengar cerita aku.Dulu kalau kau datang,orang pertama kau cari adalah aku.Tapi sekarang kalau kau datang,orang pertama kau cari adalah Mun.Dulu aku IM kau,kau terus reply.Tapi sekarang aku IM kau,reply langsung.
   Kenapa kau dah tak selalu di samping aku macam dulu?Kenapa kau dah tak gembirakan aku macam dulu?Kenapa kau biarkan aku menangis depan kau?Kenapa kau dah tak nak layan aku?Kenapa kau cari Mun dulu bila kau datang jumpa aku?Kenapa aku IM kau,kau tak reply?
   Mungkin sebab kau bosan bila di samping aku.Atau mungkin kau lebih suka tengok kawan-kawan kau yang lain gembira berbanding aku.Atau mungkin kau lebih suka tengok aku menangis sebab kau.Ataupun kau lebih suka kau malu nak layan aku.Atau kau rasa Mun adalah kawan karib kau yang baru.Ataupun kau sibuk layan peminat kau sampai tak sempat nak reply IM ku.
   Aku cuma nak ucapkan terima kasih sebab dulu kau selalu di samping aku,selalu gembirakan aku,selalu pujuk aku bila aku menangis,selalu layan aku dengan baik,selalu jadikan aku orang pertama yang kau cari bila kau datang n selalu reply IM aku.Aku nak kau tahu yang aku sebenarnya sayang kau macam adik aku sendiri.Aku harap kau dapat ingat balik kenangan kita dulu dan janji kau dulu dekat aku.Dan aku doakan kau gembira dengan kawan-kawan baik kau yang sekarang.

Friday, 11 October 2013

Sedih

Hari ni aku sedih sangat.Masa datang sekolah je Ayien happy.Tapi bila dah nak dekat balik.Terus berubah jadi sedih.Kenapa perangai kau seteruk tu?Aku ingat kau baik sebab kau selalu tolong aku.Tapi ternyata perangai kau lain daripada yang aku sangkakan.*menangis*Yang sorang perangai dia macam ni.Yang sorang lagi perangai dia macam ni.Walaupun aku dah lama kenal kau,tapi aku baru tau perangai kau seteruk tu. Mula-mula aku macam tak percaya perangai kau macam tu.Tapi Tuhan nak tunjuk perangai sebenar kau petang tadi.Sedih aku dok.Kenapa kau buat macam tu?Dulu kau selalu cerita perangai orang lain.Tapi hari ni aku pulak tahu perangai kau sebenarnya.Tolong lah kau ubah perangai kau tu sebelum orang lain tahu.Kau tu dah lah ramai orang kenal.Kalau orang tahu perangai kau.Mesti kau malu.Aku sayang kan kau.Kalau kau sayang kan aku.Ubah lah perangai kau tu.

Thursday, 10 October 2013

Kawan

Dah lama Ayien tak update blog.Sekarang Ayien happy sangat.Nak tau tak kenapa?Sebab kawan-kawan Ayien sekarang makin funny.Ada je bende yang buat dyeorang akan buat Ayien ketawa.Ayien tau ramai orang tak suka perangai kiteorang.Tapi nak buat macam mana.Dah memang ni perangai kiteorang.So dyeorang kene lah terima.Ayien nak bagitahu yang sekarang Ayien rasa Ayien dah jumpa kawan karib yang baru.Nama budak tu ialah Nursakinah Nabilah,Nurul Syafika,Alya Nur Maisarah,Nurul Fatiha dan Nik Hafieza Athirah.Yang nama dia Ayien tak mention,Ayien mintak maaf banyak-banyak.Ni Ayien bagitahu member yang paling rapat dengan Ayien especially dalam kelas.Ayien sayang sangat dekat dyeorang.Dyeorang tak tahu pun yang Ayien sayang sangat dekat dyeorang.Suatu hari nanti,Ayien harap dyeorang akan tahu yang dyeorang dah ganti tempat member yang paling rapat n member yang paling Ayien sayang dulu.Member aku yang dulu,sorry sebab aku dah tak anggap korunk bff aku.Aku tak tau kenapa aku rasa hubungan aku dengan korunk dah tak serapat dulu.Sorry sangat-sangat.Tapi aku tak akan lupa kenangan manis dan pahit masa sekolah rendah dulu.

Thursday, 22 August 2013

Bestie

Akhirnya,dapat jugak pergi braya dengan kawan-kawan lama...BTW,Ayien sangat dekat diaorang ni...Nak tau tak kenapa?Sebab,dieorang selalu buat Ayien happy kalau Ayien tengah sedih and macam-macam lagi lah...Tapi Ayien tetap sayang kawan-kawan Ayien yang sekarang(STaND)...

Wednesday, 7 August 2013

Hari Raya

Alhamdulillah...Pejam celik,pejam celik dah masok bulan Syawal...Tak sabar rasanya nak pergi beraya dari rumah ke rumah n makan kuih-kuih raya...Ayien tak ada ramai member dekat sini...Ayien jenis tak suka berkawan dengan budak-budak kat kampung Ayien ni...Tapi sebenarnya Ayien seorang yang friendly...*kenyit mata*Ayien gurau je...Esok Ayien dah boleh balik kampung Terengganu....Rasa tak sabar yang membuak-buak....Hehehehe...Maklumlah sekarang Ayien n family Ayien dah busy sikit...Hehehe...Selamat Hari Raya lah untuk awak semua....

Happy

Bila Ayien tau je esok dah nak raye...Ayien rasa cam nak meloncat-loncat je...Tapi takkan lah Ayien nak meloncat-loncat tak tentu pasal...Petang tadi Ayien tolong mak Ayien,mak cik Ayien,ayah Ayien n pak cik Ayien kemas rumah...Well,esok kan dah raya...*kenyit mata*Penat jugak kemas rumah nenek Ayien ni...Rumah kampung katakan...Hehehe...Lepas kemas rumah,Ayien tolong ayah n pak cik Ayien buat ketupat...Pening kepala dibuatnya...*tutup muke*Dah siap buat ketupat,Ayien tolong mak cik Ayien letak beras dalam kelongsongnya...Mula-mula rasa cam susah...Tapi dah lama-lama rasa cam suka pulak...Dah siap je buat tu...Ayien tolong mak Ayien pulak masak rendang,kari n makanan rasmi kiteorang...Hehehe...Best pulak buat kerja cam tu...Dah settle je semua,Ayien ajak sepupu Ayien pergi Bazar Ramadhan...Jauh juga lah rumah nenek Ayien dengan bazar tu...Lenguh kaki kiteorang...Tapi kiteorang tak kisah...Yang lagi best bila Ayien dengan sepupu-sepupu Ayien main bunga api...Ayien rasa kalau Ayien main bunga api ni macam budak-budak...Tapi tak kan lah nak main mercun pula...Happy sangat sebab kalau dekat kampung Terengganu Ayien,nenek Ayien tak akan kasik cucu-cucu dia tolong...Ayien pon tak tau lah kenapa...Ada sorang sepupu lelaki Ayien ni handsome...*bagi Ayien*Muka dia macam abang angkat Ayien...Dia baik,kelakar n macam-macam lagi lah...Kalau seingat Ayien,dia tak pernah tegur Ayien pon sebelum ni...Hehehe...Panjangnya Ayien taip....Dah lama tak update katakan...Ayien nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua umat Islam...Jangan main mercun ea...

Thursday, 25 July 2013

Sedih...


Dulu Ayien ada ramai kawan yang selalu buat Ayien happy.Tapi sekarang,nampaknya Ayien ada ramai kawan yang selalu buat Ayien sedih.I miss the moment when we laugh together,we joke together and do everything together.I miss that moment very much.Ayien sekarang dah tak tau nak luahkan perasaan sedih,gembira dan semua masalah Ayien dekat siapa.Ayien cuma akan luahkan masalah-masalah dan apa-apa yang berlaku dalam buku diari.


Tuesday, 16 July 2013

MALU!!!

Huish...Ayien malu sangat sejak due menjak ni...Nak tau x sebab apa???Tak payah lorh...Ayien malu sangat...*Tutup muke...*Urm...Ok,fine...Cam ni,musuh Ayien yg suka cari pasal bila kat sekolah...Tapi sekarang dia dah tak suka cari pasal lagi...Tu bagy Ayien tak pelik...Yang pelik nya,dia sekarang dah suka kat Ayien...Asek tanye pasal Ayien kat kawan2 Ayien jerk...Huish...Ape2 pon...Ayien tak akan terima dia,Insya Allah...

Sunday, 14 July 2013

Miss You Abg..

Hurm...Tdi Ayien nampak abg kesayangan Ayien...Tpi malangnyew dye x nampak Ayien sebab mase tuh Ayien ade dalam kerete...Huhuhu...Rse terubat siket rindu kt die...Ye lorh,dye sek jauh...Jarang dpt jumpe...Huhuxs...Dh maken ensem abg Ayien uew...Huhuhuxs...K lh,Ayien rindu sgt dgn abg Ayien 2...

Friday, 12 July 2013

Cinta Pandang Pertama.

Cinta pandang pertama adalah peristiwa yang amat indah dan sukar untuk dilupakan...
 Saya nak awak tau yang awak orang pertama saya cinta...
Berjalan di kebun terlihat pisang nipah,
   Sungguh sedap apabila dibuat cicipan;
Cinta pandang pertama adalah indah,
   Sekali terjatuh pasti tidak dilupakan.
*Huhuxs...Jiwang-jiwang jorm...

Thursday, 11 July 2013

Selamat Berpuasa.

Hye and A'slm...Hari ni hari ke-3 kite berpuase...Tahun ni kalau boleh,Ayien nk puasa penuh...Hope tercapai niat Ayien 2...Sorry Ayien lmbt ucap Selamat Berpuasa....Huhuxs...Sebenarnye Ayien tak ada masa nak buka blog...Kerja sek berlambak lh...Huhuxs...

Wednesday, 10 July 2013

Syg Awq.

Eppy nyew...Dri ari Ahad ari 2 Ayien eppy...Nk tau sbb apew???Sbb dye bgy Ayien ank patung...Cmel auw bgy Ayien lh...Ayien syg dye ketad2...Mmg dye x ensem bgy korunk...Tpi Ayien x crik yg paras rupe dye ensem...Ayien just crik seseorg yg bley syg Ayien cm mne family n kwn2 krib Ayien syg kt Ayien...Bgy Ayien dye uew baek,romantik n pndai jge ati Ayien...Tpi apew2 pon,Ayien tetap syg family n kwn2 Ayien...Ayien dh lme x nanges kt bahu kwn2 Ayien...Tpi ari 2,Ayien nanges kt bahu kwn Ayien...Kwn Ayien 2 x rpt pon ngn Ayien...Kteorg jarang bertgor...Tpi kteorg dh krib skg sjak Ayien nagnes kt bahu dye...Skg Ayien syg dye...Ayien syg jgak kwn2 Ayien especially Ila,Puteri,Syafika,Danial Akhmal n Hafizuddin sbb dyeorg slalu buad Ayien ktawe kt sek...Ayien ske alam sek men...Sbb Ayien ad rmai kwn kt sne...

Puasa

Puasa . Ok Ain Puasa harini . Bagus kan ? :P
Hahakss . Btw , ini bukan Ain ini kawan dia . Hahakk . Jahatnya ..
Mana ada jahat . Baik laa :P

Ok . Saje2 k pos ni , sebab nk edit blog dia :O
Hahkss . Apakah :3

So , tak tahu nk tulis apaa lagi .
Hurm ..
Sebenarnya nk tulis panjang2 . Sengaja katanya :3
Hik hok hik hok :3

Tak tahu nak cakap apa la .. Hurm . Ok ok
Puasa ni nak buka apa ek ek ?
Sahur tadi ? Ain makan apa agaknya .. Hohoooo -_-
Merepek *_*

Tak tahu nak cakap apa -_-
Hehekkkk ..
Hurm .. Ok lagi bpe jam agaknya . Nak Blogwalking laaa
Ok bye :3





Monday, 8 July 2013

Rasmi Blog Ain :)


Telah rasminya blog Ain .
Ok ok .

Edit :

Nursakinah Nabilah

Tuan Blog :

Nurul Ain

Hurm .. Soory Ain ceroboh .. Hehehe . Tak pek kan ?
Ok ok . Ni belum siap lagi sepenuh nya . Belum letak lagu lagi . Hurm . Apa2 yang patut la :')
Nanti aq suruh kawan2 aq editkan lebih cantik lagi k ? Sayang kau Ain :* Muahh

Nanti aq edit lagi gempak la . Eceecewahh :3
Aku usahakan la nanti :)
K bye , Maaf Ain kalau ada yang buruk :(
Sorry sesangat :D
Ok bye Ain :*


Thursday, 20 June 2013

Mentang2 aq tgh gram kt Azrul...Aq tembak org mse men paintball cm nk ksik org 2 mati btol2...Ape seyh aq ni...Knape arh parents aq x ksik aq pindh???Dyeorg x tau knape aq nk pindh...Sbenarnye aq x nk pindh pon...Tapi d'sbbkn aq dh x thn sek kt sni,bb 2 aq nk pindh...Ibu ngn ayh ni ape arh...X pe arh...Skurang-krangnyew aq bley jumpe kwn2 aq...Aq akn mohon sek len mse aq form 3 nanti,Insya Allah...

Thursday, 13 June 2013


Aq nk kapel blek ngn dye...
Tapi aq takot nk gtau dye...
Aq takot sbb aq dh banyak kli mintax ptoz,pastu mintax kapel blek...
Mintax ptoz,kapel blek....
Nanti dye kte ape plak klo aq mintax kapel blek...
Spe bley tlg aq???

Saturday, 1 June 2013

Borink nyew...
X tau nk wt ape kt sni...
Nk jumpe kwn2...Tapi cm ne nk jumpe....
Aq skg ade kt kg....
HUHUHU...

Monday, 27 May 2013

Best nyew!!!

YES!!!Akhirnyew....Dpt jgak aq blek kg Tengganu...Nk g jln2 ngn mak cik nek moto...Best jgak...

Sunday, 26 May 2013

Borink nye!!!

Argh!!!
Time sek nk cuti...Time cuti nk sek....
Borink gle dok umh...
Bru jek nk eppy2 cuti sek 2 minggu niyh...
Jap agy dpt kje sek...Banyak gle seyh kje sek 2...
Kne wt kapal selam pd tahun 2030,BM ngn komsas nye n pelbagai,PI plak kne buad buku skrap lbih 30 sheet...X ke gle aq cm ni....Ergh....

Saturday, 18 May 2013

Skg maseng2 dh cm x nk kwn ngn aq agy...
X pe arh klo dyeorg x nk kwn ngn aq...
Aq ok jek...
Mmg aq sdih,tapi aq cbe nyorokkn prasaan sdih aq...
Ape2 pon,TQ kwn2 yg slalu wt aq eppy n slalu dgr kisah pahit & manis aq slame ni...
SYG KORUNK SEMUE...

Saturday, 11 May 2013

A'slm kwn-kwn...Sye cme nk tanye...Ade faedah ke kte sound2 org???Plik btol arh sye ngn 1 geng ni...Dtg2 jek sound2 org...Ble kt dpn lelaki dyeorg gdik2...Rse cm nk sepak2 jek...Gram jek sye tgk prangai dyeorg 2...

Wednesday, 20 March 2013

Sakit gle kne injection ari 2...Sampai ari ni x baek2 agy...Terlanggar siket jek nanti mesti nk menangis... Tangan yg kne injection blom baek agy,pas 2 kne g training olahrage...Training olahrage dh lh truk...Makin bertambah saket tgn aq 2...Ergh...Sabo jek lh...

Tuesday, 19 March 2013

A'slm...Ari mmg best gle...First sbb cg. x masok klas sampai balex...Second,aq n classmate aq buad kecoh kt blakang...Kteorg gelak kuat2 n puas2...Bkn kteorg dh gle...Cme citer 2 mmg lwk gle...Naseb baek perut ni x bley pecah...Kalo bley,mmg dh pecah perut aq...Hahahaha...

Monday, 18 March 2013

Eppy gile...

A'slm...Aq ade sorang kwn ni...Mmg kteorg x brape rapat...Tapi kteorg slalu blajar sme2 mse sek ren dulu... Ble dh masok sek men,dh x blajar sme2...Kteorg sme2 berjaye dpt 5A UPSR 2012...Aq arap kte dpt g menara gading sme ea...Love u Yanna...

Sunday, 17 March 2013

Best nye dpt sek kt STaND...Ade ramai kwn...Semue nye funny person...Cikgu2 pon baek2...Klas aq mmg yg paling riuh...X kire cikgu ade ke x de ke...Sme je...Mcm pasar borong klas aq...Tapi x de agy complain dri cikgu2....Aq agy gle...Lps sembahyg Zohor or Asar pakai jek telekung sampai masok klas...Bdax2 panggil aq antu telekung...Tapi aq x kesah...Sbb aq tgh boring....

Friday, 1 February 2013